Кой е Веселин Орешков

Нека разберем за Веселин Орешков като прочетем как го представят на един от най-големите Здравословни форуми в България:

“Много е трудно да се представи в цялата многоизмерност един учител, мъдрец, мислител, философ, мечтател, събеседник, приятел, автор на книги и множество статии и публикации, един ЧОВЕК, с главни букви … Все пак се наемаме с тази задача, за да събудим не просто интерес у вас към неговата Личност, а за да ви провокираме да си подготвите най-трудните въпроси към него.
И повярвайте със сигурност ще получите мъдър отговор и съвет, но е добре и мъдро да го приложите, защото „Мъдрият забогатява, а не обеднява, като дава на другите – всички сме Едно” – казва Веселин Орешков.”

Веселин Орешков е роден в Троян. По образование е агроном, а по призвание учител и лечител, автор е на книгите:

ПЛАНИНСКИ ЛИМОН – показалец за Естествен Живот

Ръководство за отглеждане на Планински лимон. Агротехнически и здравни аспекти

СЛЪНЦЕ, ВЪЗДУХ, ВОДА И СОЛ

ПЪТ КЪМ СВОБОДАТА

ЗАКОНИТЕ НА ЖИВОТА

НАКЪДЕ ВЪРВИМ И КАКВО ДА ПРАВИМ?

 

Автор е и на много статии и научни публикации. Целият му съзнателен живот е минал като интродуктор и една от големите му мечти е да въведе във флората на България растения от други флористични райони на Земята, за да се увеличи благоденствието на всички ни, в райското кътче – България.
В голяма степен това вече е факт, защото растения като планински лимон /Chaenomeles mauley/, арония, актинидия, шизандра, левзея, персимон вече присъстват в не една българска градина и със своите уникални цветове, плодове и лечебни свойства, допълват красивите пролетни пейзажи и трапезата ни. Именно той преди около половин век въвежда вече всеизвестната с лечебните си и хранителни качества (присъства в менюто на космонавтите в космоса) – арония. Изключително много цени Планинския лимон, както той го кръсти на български, а защо го цени можете да разберете в този сайт и в книгата му “Планински лимон – показалец за Естествен Живот”.
“Веселин Орешков, или Чичо Веско, както мнозина го наричат, е човек с невероятно търпение, непоколебима вяра и силна интуиция. Той непрестанно се среща и съветва хора от цялата страна и не само от страната. Изнася лекции и беседи за истинските неща в живота. Чрез личния си пример, в изключително съответствие между думи и постъпки, той увлича и млади и по-възрастни.
Затова не пропускайте възможността да се запознаете, да общувате с него и да задавате своите въпроси още в първия ден на нашия Фестивал, когато той ще представи своите книги и ще поговорим философски по темата за здравословен живот във всички негови аспекти.”

Тук ще ви разкажем и предадем много от неговите невероятни познания относно природно Земеделие (без машини и без химикали…). Тези знания задължително трябва да бъдат предадени на следващите поколения, защото природните истини са скрити за много от нас. Те не са скрити, но с многото лъжовна информация, с многото отдръпване от природата и храненето ни (физически и духовно) с “замайосващи” ни неща…
Този текст е твърде повърхностен, за да опише нещо толкова дълбоко като Веселин Орешков, но чрез книгите му, видеата, блога и форума тук всеки ще може да се докосне до това, от което има нужда. Не е много лесна задачата, с която сме се захванали и ще отнеме време.