Накъде вървим и какво да правим?

книга, автор - Веселин Орешков,
2017 planinski.com

Накъде вървим и какво да правим? на автора Веселин Орешков е последната му книга за сега и втората за 2017 година. Ето кратко „представяне“. Казвам го кратко и представяне в кавички, защото книгата е изключително дълбока и е много трудно да се представи:

 

„В природата всичко ИЗГЛЕЖДА много просто и лесно и затова не привлича внимание. Ума на човека е приучен да се впечатлява и да обръща внимание на сложни и при това неясни нему неща, в които е готов да вярва. Те го впечатляват, а човекът е любопитно същество. Казано е „Животът е скрит в Истината“, но къде е тази Истина? Дали човечеството, сегашното, в своята история е живяло в Истината? Дали не стигна до необходимостта от драстична промяна в мисленето и възприемането на света, в който живеем? Възможно ли е документите за самоличност да са по-важни от самата ЛИЧНОСТ? Възможно ли е пръстовия отпечатък на палеца да е по-важен от самия Човек? Възможна ли е такава невероятна слепота, която гледа само материалната форма на човека, а е СЛЯПА за неговата СЪЩНОСТ?
Всички тези и много други въпроси ме вълнуват. Зад простото и лесното виждам едно невероятно дълбоко съдържание и смисъл на нещата, а плоскостта, по която се пързаля човечеството съвсем не ми допада. Чувствам нужда да споделя тези мои вълнения като човек точно като всеки друг, крачещ по ЗЕМЯТА. Никой не ме е упълномощил да напиша тази книга, но като животворна клетка от човешкия род реших да споделя с вас, хора, че човечеството не може да продължава повече по настоящия курс.“

Излиза от печат до края на юли 2017 г.

Join the discussion 6 коментара

 • иво каза:

  Здравейте. Бих искал да ме уведомите при излизане на книгата „Накъде вървим и какво да правим“ при излизане в печат , за да я поръчам. Благодаря .

  • Слънчевъ каза:

   Здравейте Иво,
   книгата „Накъде вървим и какво да правим“ е отпечатана и вече можете да я намерите на различни места. Мисля, че в този момент най-лесно (ЗАСЕГА) би било да я вземете от книжарниците Хеликон в Пловдив или ако не е опция този град за вас, то да я поръчате по ЕКОНТ. В момента аз нямам в наличност в себе си, за да ви я изпратя, мисля, че и авторът също. Но вече се намира, а в бъдеще ще разрасне и ще направим нещата по-лесни и достъпни, дори и този сайт тази зима сме определили да го развием и довършим. Благодарим

 • Мими каза:

  Здравейте,
  Искам фа купя книгата, но е изчерпана. Дали скоро ще бъде преиздавана?

  • Слънчевъ каза:

   Здравейте Мария

   Ние имаме няколко бройки от книгата – можем да ви я изпратим.
   Ще ви пиша имейл

   Всичко добро

 • Нора Дочева каза:

  Здравейте,

  аз също бих искала да закупя книгата, има ли такава възможност?

Leave a Reply